Taktvätt och takrengöring

Tvätta tak och öka värdet på ditt hus

Taktvätt bör vara lika självklart som att städa och hålla rent inomhus. Tänk om du aldrig skulle tvätta din bil, hur skulle den se ut efter 15 år? Luftföroreningar tillsammans med bland annat alger och mossa på taket gör att taket slits mycket fortare. Smutsiga tegel- och betongpannor behåller fukten längre än rena pannor och risken för frostsprängning under vintertid ökar markant. Trasiga takpannor leder ofta till skador på undertaket. En takrengöring är därför väsentlig för att hålla ditt tak snyggt och väl omhändertaget året om.

Takrengöring förbättrar utseendet

Att tvätta ditt tak är ett bra sätt att öka värdet på din fastighet och minska framtida underhållskostnader. Ett tak som är rent och välskött över tid har positiv påverkan på både fastighetens utseende men även på det långvariga värdet och dess livslängd. Att genomföra en takrengöring ser till att takpannorna håller sin färg fräsch längre vilket ger ett betydligt mer välkomnande intryck. Om fastigheten dessutom används för kommersiella ändamål blir uttrycket mer professionellt utåt mot eventuella besökare.

Sedan 2006 arbetar vi med takbehandling, takrengöring, taktvätt, takvård, behandling av marksten och takomläggning för privatpersoner, kommuner och bostadsrättsföreningar kring Lilla Edet, Trollhättan, Göteborg, Uddevalla, Ale, Stenungsund, Vänersborg, Tjörn, Orust, Halmstad och övriga delar av Sverige.

Säkerhet när du tvättar tak

Taktvätt ska utföras av kompetent och välutbildad personal. Taktvätt ställer stora krav på personalen. Höga höjder, lutande tak, vindförhållanden och hala underlag är en del av vardagen. Säkerheten är mycket viktigt vid takrengöring. Ibland behövs det en kontrollant på gatan nedanför, speciellt vid tvättning i stadsmiljö och flerbostadshus.

Vi följer alltid Arbetsmiljöverkets regler för arbeten på höga höjder och använder alltid sele med säkerhetslina. Innan vi startar arbetet gör vi en genomgång för varje objekt. Ibland krävs det att man använder skylift eller ställning. Därför borde ni alltid vända er till professionella att genomföra taktvätt åt er så att ni kan försäkra er om att arbetet blir rätt och säkert gjort.

Taktvätt

Kostnadsfri besiktning innan taktvätt:

  • Vi börjar alltid med en kostnadsfri besiktning av taket innan taktvätt.
  • Vi kontrollerar pannornas skick och underlaget under pannorna.
  • Vi mäter takytan i kvm.
  • Vi gör en offert som skickas via email eller post.
  • Ska rotavdrag användas så är det uträknat och specifierat på offerten.
  • Efter ert godkännande av offerten blir ni kontaktad för en preliminär tid då arbetet kan påbörjas.

Takrengöring går till på följande sätt:

  • Täckning av ev utsatta ytor som blommor, buskar mm.
  • Vi gör grundligt rent takytan och tar bort mossa på taket och andra beläggningar.
  • Trasiga pannor byts ut och rännor mm görs rent.
  • Städning och återställning av trädgård mm.

Taktvätt utförs med utrustning speciellt framtagen för att tvätta tak. Oftast använder vi en mobil högrtycksvagn med en specialtvätt som påminner om en gräsklippare, som dras upp och ner på taket. Vi använder inga kemikalier eller rengöringsmedel. Vi använder  vatten, miljövänligt  för alla tillfällen.

Låt oss ringa dig för kostnadsfri besiktning

Ch Takmetoder AB
Smedjegatan 3 C
463 31 Lilla Edet

Orgnr: 5569523474