Takmålning – Måla takpannor och betongpannor med ISONIT

Takmålning av betongpannor och takpannor med ISONIT

Takmålning görs bäst med ISONIT. ISONIT Takbehandling är ett bra sätt att öka värdet på din fastighet och minska framtida underhållskostnader. Dina takpannor och betongpannor får en behandling som gör att de ser ut som nya!

Under åren som går så slits pannans ytskikt och taket blir färglöst och fult. Det blir mossa och alger på takpannan och annan nersurning från väder och vind. När processen väl är igång slits taket bara fortare och fortare. Låt inte detta ske, låt oss då göra en takmålning. Genom att måla takpannor med ISONIT takbehandling får du en ny slityta med ny färg innan du blir tvungen att byta tak. Denna metod av takbehandling där vi kan måla dina takpannor och betongpannor är ca 70 % billigare än att byta hela taket. Våra material kommer från Iso Paint Nordic som är marknadsledare och har 40 års erfarenhet inom takbeläggningar.

Omläggning istället för takmålning om taket är för dålig

Vid de tillfällen taket är i för dåligt skick för en takmålning erbjuder vi istället omläggning av taket. Sedan 2006 arbetar vi med att måla takpannor, takrengöring, taktvätt, takvård, behandling av marksten och takomläggning för privatpersoner, kommuner och bostadsrättsföreningar i Lilla Edet, Trollhättan, Göteborg, Uddevalla, Ale, Stenungsund, Tjörn, Orust, Vänersborg, Halmstad och övriga delar av Sverige.

Beställ kostnadsfri besiktning
Ring Christian på 0520-58 00 58

Kostnadsfri besiktning för ISONIT

 • Vi kontrollerar takpannornas skick och underlaget under pannorna.
 • Vi mäter takytan i kvm.
 • Vi gör en offert som skickas via email eller post.
 • Ska rotavdrag användas så är det uträknat och specificerat på offerten.
 • Efter ert godkännande av offerten blir ni kontaktad för en preliminär tid då arbetet kan påbörjas.

Så går det till när vi målar takpannor/betongpannor

 • Taktvätt: Vi gör grundligt rent pannorna och tar bort ev. mossa på taket, trasiga pannor byts ut och rännor mm görs rent.
 • Försegling: Försegling av taket som dödar alla ev sporer som kan finnas djupt nere i pannorna, detta för att ingenting ska kunna växa underifrån och för att kunna ge längsta garanti när vi målar takpannorna.
 • Takbehandling: Vi påför med sprutmetod en färgad akrylmassa som tätar och fyller porerna i pannan. Taket får en slitstark och vattenavvisande yta som håller i många år framöver.

Säkerhet för takarbeten

Takbehandling ska utföras av kompetent och välutbildad personal och det ställs stora krav på personalen. Höga höjder, lutande tak, vindförhållanden och hala underlag är en del av vardagen. Säkerheten är mycket viktigt när man utför en Takbehandling. Ibland behövs det en kontrollant på gatan nedanför, speciellt vid Takbehandling i stadsmiljö och flerbostadshus.

Vi följer alltid Arbetsmiljöverkets regler för arbeten på höga höjder. Vi använder alltid sele med säkerhetslina. Innan vi startar arbetet gör vi en säkerhetsgenomgång för varje objekt, ibland krävs det att man använder skylift eller ställning.

Checklista för säkert utförande av takmålning

 1. Kompetent Personal
  Innan någon takbehandling eller takmålning påbörjas är det grundläggande att personalen som utför arbetet är kompetent och välutbildad. De måste vara förtrogna med både de tekniska aspekterna och de säkerhetsåtgärder som krävs för att hantera olika utmaningar på höga höjder.
 2. Arbete enligt Arbetsmiljöverkets Regler
  För att garantera säkerheten måste arbetet alltid följa Arbetsmiljöverkets regler för arbeten på höga höjder. Det inkluderar användning av nödvändig skyddsutrustning för att minimera riskerna.
 3. Förberedelse och Riskbedömning
  Innan arbetet påbörjas är en noggrann riskbedömning nödvändig. Det innefattar att bedöma höjder, taklutningar, väderförhållanden och eventuella hala underlag. Genom att noggrant förbereda arbetet minskar risken för att överraskningar uppstår under arbetets gång.
 4. Användning av Skyddsutrustning och Teknik
  Säkerhetsaspekter som användning av sele med säkerhetslina är avgörande. Dessa åtgärder är särskilt viktiga vid takbehandling i stadsmiljö och områden med flerbostadshus. I vissa fall kan användning av skylift eller ställning vara nödvändig för att ytterligare säkerställa arbetets genomförande på ett tryggt sätt.

Låt oss ringa dig för kostnadsfri besiktning

Ch Takmetoder AB
Smedjegatan 3 C
463 31 Lilla Edet

Orgnr: 5569523474